Lax i citron- och parmesansås med kål

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Lax
Kålsallad
Portioner: port.
Instruktioner
  1. Krydda laxfiléerna med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen på hög värme ca 1-2 min/sida så att den får en krispig yta. Lyft ur och lägg på en tallrik.
  2. Tillsätt grädde och riven parmesanost i pannan. Vispa samman såsen och låt den sjuda i 5 min.
  3. Fräs brysselkålen med vitlök och chili i olja i en stekpanna, ca 5 min. Tillsätt grönkål och rödkål och fräs ytterligare 2-3 min. Vill du ha en mjukare kål så häll på vatten och låt småputtra till önskad konsistens. Krydda med salt och peppar efter smak.
  4. Riv citronskal och finhacka gräslöken. Lägg ner laxbitarna i såsen och sjud i 2-3 min. Tillsätt rivet citronskal, citronsaft och gräslök.
  5. Lägg den varma kålsalladen på ena sidan i pannan med laxen eller servera den vid sidan av.