Lax i citron- och parmesansås med kål
Ingredienser
Lax
- 0,5st citronskal och juice av
- 2st laxfiléer
- 50g parmesan
- 2dl matlagningsgrädde
- Olivoljatill stekning
- 1krm salt
- 1krm svartpepparfinmalen
- 1dl gräslökklippt
Kålsallad
- 150g brysselkålhalverad
- 100g grönkålstrimlad
- 100g rödkåleller spetskål röd, grovhackad
- 0,5st chilifrukt (er)finhackad
- 2klyftor Vitlökfinhackad
- 0,5dl vattenvalfritt
- Olivoljatill stekning
- 1krm salt
- 1krm svartpepparfinmalen
Portioner: port.
Instruktioner
- Krydda laxfiléerna med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen på hög värme ca 1-2 min/sida så att den får en krispig yta. Lyft ur och lägg på en tallrik.
- Tillsätt grädde och riven parmesanost i pannan. Vispa samman såsen och låt den sjuda i 5 min.
- Fräs brysselkålen med vitlök och chili i olja i en stekpanna, ca 5 min. Tillsätt grönkål och rödkål och fräs ytterligare 2-3 min. Vill du ha en mjukare kål så häll på vatten och låt småputtra till önskad konsistens. Krydda med salt och peppar efter smak.
- Riv citronskal och finhacka gräslöken. Lägg ner laxbitarna i såsen och sjud i 2-3 min. Tillsätt rivet citronskal, citronsaft och gräslök.
- Lägg den varma kålsalladen på ena sidan i pannan med laxen eller servera den vid sidan av.