Potatis- och kålrabbikaka
Ingredienser
- 1kg potatis (ar)mjölig sort, t.ex. King Edward
- 1st kålrabbi
- 1msk smör
- 6st salladslök
- 1msk dragonfärsk, hackad
- 2dl vispgrädde
- 1dl dillfärsk, hackad
- 2tsk salt
- 2krm svartpeppar
- 2dl ostlagrad, riven
- 4st ägg
Garnering
- timjanfärsk
Portioner: port.
Instruktioner
- Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, cirka 25x35 centimeter. Smöra papperet.
- Skala och riv potatis och kålrabbi fint, gärna i matberedare. Blanda potatis, kålrabbi, skivad salladslök, dragon, dill, salt, peppar och riven ost i en stor bunk
- Häll blandningen i formen och platta till. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen cirka 50 minuter.
- Låt svalna och skär i kvadratiska bitar. Lägg upp på fat och garnera med färsk timjan.