Tomat- , lök- och champinjonpizza
Ingredienser
Tomatsås
- 400g tomat (er)gärna små, cocktail
- 50g soltorkade tomater
- 4msk olja
- 3klyftor vitlök (ar)
- 2msk oreganofärsk, hackad
- 2msk basilikafärsk, hackad
- 1nypa saltefter tycke och smak
- 1nypa socker
Pizza
- 1st pizzadegfärdig
- 100g västerbottenost
- 1dl creme fraiche
- 200g tomat (er)skivade
- 100g champinjonerskivade
- 1st gul lök (ar)skivad
- 1st rödlök (ar)skivad
- 2msk oreganofärsk, hackad
- 2msk basilikafärsk, hackad
Portioner: portioner
Instruktioner
Tomatsås
- Mixa de soltorkade tomaterna med 3 msk av oljan och de färska örterna till en slät puré.
- Hacka vitlök fint. Fräs den i olja utan att den tar färg. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med under omrörning en minut. Häll i tomater och krossa dem med en sked.
- Koka ihop på svag värme utan lock till en tjock sås ca 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar och eventuellt en nypa socker.
Pizza
- Rulla ut pizzadegen på ett bakplåtspapper. Bred tomatsåsen över.
- Lägg på osten. Klicka ut lite crème fraiche och lägg på grönsakerna. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Dekorera med lite färska örter vid servering.