Tomat- , lök- och champinjonpizza

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Tomatsås
Pizza
Portioner: portioner
Instruktioner
Tomatsås
  1. Mixa de soltorkade tomaterna med 3 msk av oljan och de färska örterna till en slät puré.
  2. Hacka vitlök fint. Fräs den i olja utan att den tar färg. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med under omrörning en minut. Häll i tomater och krossa dem med en sked.
  3. Koka ihop på svag värme utan lock till en tjock sås ca 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar och eventuellt en nypa socker.
Pizza
  1. Rulla ut pizzadegen på ett bakplåtspapper. Bred tomatsåsen över.
  2. Lägg på osten. Klicka ut lite crème fraiche och lägg på grönsakerna. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Dekorera med lite färska örter vid servering.