Kroppkakor med rårörda lingon

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
vid servering
Portioner: port
Instruktioner
  1. Skala och koka potatisen.
  2. Pressa den genom en potatispress ner i en bunke och låt svalna något.
  3. Rör i potatismjölet, äggulorna, smöret och saltet.
  4. Blanda till en smidig deg.
  5. Skär fläsket och hacka löken till fyllningen i halvcentimeterstora bitar. Hetta upp smöret och stek fläsk och lök gyllenbrunt. Blanda i kryddpeppar, ställ åt sidan så länge.
  6. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en rymlig kastrull.
  7. Rulla ut potatisdegen till en limpa och skär cirka 2 cm tjocka skivor.
  8. Gör små fördjupningar i mitten och lägg i fyllning. Vik ihop till bollar runt fyllningen.
  9. Koka kroppkakorna i omgångar, 5–6 minuter eller tills de flyter upp till ytan.
  10. Servera genast med lingon och brynt smör. Det är även gott med någon skiva knaperstekt fläsk till.

Recept på rårörda lingon hittar du här:

https://www.hebe.se/recipe/rarorda-lingon/