Toscakaka med päron

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 8
Betyg: 4.13
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Kaka
Glasyr
Portioner: portioner
Instruktioner
Kaka
  1. Sätt ugnen på 175°C varmluftsugn (200°C vanlig ugn). Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24cm i diameter.
  2. Skala och skär päronen i små skivor.
  3. Smält smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda bakpulver, mjöl och salt i en skål och sikta ner i smeten under omrörning. Tillsätt det smälta smöret och grädde och rör smeten jämn.
  4. Häll smeten i formen. Tryck ner päronskivorna i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter eller tills ytan har färg.
Glasyr
  1. Blanda alla ngredienser till glasyren i en kastrull och värm tills allt smält. Det ska inte koka. Bred glasyren på kakan. Flytta upp kakan till mitten av ugnen och grädda ytterligare ca 15 minuter tills kakan fått färg.