Emmys chèvrebakade päron

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Portioner: personer
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skiva och tärna smöret och kör ihop med smöret i en mixer tills det smular sig. Kör ej för länge utan bara till en grynig massa.
  3. Skölj päronen och dela dem på mitten. Gröp ur kärnorna.
  4. Stek päronen med snittytan neråt i en stekpanna med 1 msk smör några minuter tills de är lite brynta. Tillsätt honung och stek 2 minuter tills smöret och honungen karamelliserats.
  5. Lägg päronen i en ugnsform, häll över karamellsåsen. Smula över smuldegen och baka i 10 minuter.
  6. Ta ut päronen och lägg på ost, timjan och nötter och baka i ca 5 minuter tills osten smält. Ta ut päronen och ringla lite honung över vid servering.

emmys-chevrebakade-paron-bred