Tryffelpaj med citrussallad
Ingredienser
Tryffelpaj
- 15st digestivekex
- 0,5dl kakao
- 2krm salt
- 0,5tsk kanel
- 2krm kardemummastött
- 100gram smör
- 300gram mörk choklad
- 1,5dl vispgrädde
- 0,5dl pinjekärnor
Citrussallad
- 2st apelsin (er)
- 2st blodgrape (s)
Portioner: bitar
Instruktioner
Tryffelpaj
- Stöt sönder digestivekexen och blanda med kakao, salt, kanel och kardemumma. Smält smöret och blanda med kexen. Arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform ( 20 cm i diameter ).
- Finhacka chokladen i en bunke. Värm grädden och häll över chokladen i en bunke. Rör tills chokladen smält. Häll chokladtryffeln i pajskalet.
- Toppa med pinjekärnor. Ställ in pajen minst 3 timmar i kylen, tills tryffeln stelnat.
Citrussallad
- Skala apelsinerna och blodgrapen. Filéa apelsin- och grape klyftorna och blanda samman dem i en skål. Servera citrussalladen till tryffelpajen.