Walter Mittys Clementinkaka


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Glasyr
Kanderade clementiner
Portioner: bit
Instruktioner
  1. Värm upp ugnen till 200 grader. Smöra och bröa en form med ca 20 cm diameter.
  2. Stick hål 3-4ggr i varje clementin med en kniv. Lägg clementinerna i en skål med ett mikrosäkert lock eller plastfolie. Tillaga på hög effekt i ca 3-4 minuter. Låt dem kallna något och kör dem sedan i en mixer (hela med skal och allt).
  3. Vispa äggen och sockret i en stor skål tills du får ungefär dubbla volymen (ca 5 min).
  4. Tillsätt de mixade clementinerna och blanda väl. Blanda mjöl och bakpulver ock tillsätt det till smeten. Blanda.
  5. Häll smeten i bakformen och grädda i ugnen ca 45 minuter.
  6. Låt kakan svalna något på ett galler innan du tar ut den ur formen.
Glasyr
  1. Blanda florsockret och smöret. Tillsätt clementinjuicen tills du får en lagom lös glasyr.
Kanderade clementiner
  1. Skiva clementinerna tunt.
  2. Värm vattnet och sockret på medelhög värme i en kastrull. Rör tills allt socker löst upp sig.
  3. Tillsätt clementinskivorna och sjud i ca 15-20 minuter.
  4. Ta upp skivorna och låt dem svalna på ett bakplåtspapper.
  5. Glasera kakan och toppa med de kanderade clementinerna.

walter-mittys-clementinkaka-IMG_0203-bred