Walter Mittys Clementinkaka
Ingredienser
- 5st clementin (er)ca
- 6st ägg
- 2,5dl socker
- 5dl mandelmjöleller malda mandlar
- 1tsk bakpulver
Glasyr
- 4,5dl florsocker
- 3msk smörrumsvarmt
- 1dl clementin (er)juicen av
Kanderade clementiner
- 3st clementin (er)
- 4,5dl socker
- 2dl vatten
Portioner: bit
Instruktioner
- Värm upp ugnen till 200 grader. Smöra och bröa en form med ca 20 cm diameter.
- Stick hål 3-4ggr i varje clementin med en kniv. Lägg clementinerna i en skål med ett mikrosäkert lock eller plastfolie. Tillaga på hög effekt i ca 3-4 minuter. Låt dem kallna något och kör dem sedan i en mixer (hela med skal och allt).
- Vispa äggen och sockret i en stor skål tills du får ungefär dubbla volymen (ca 5 min).
- Tillsätt de mixade clementinerna och blanda väl. Blanda mjöl och bakpulver ock tillsätt det till smeten. Blanda.
- Häll smeten i bakformen och grädda i ugnen ca 45 minuter.
- Låt kakan svalna något på ett galler innan du tar ut den ur formen.
Glasyr
- Blanda florsockret och smöret. Tillsätt clementinjuicen tills du får en lagom lös glasyr.
Kanderade clementiner
- Skiva clementinerna tunt.
- Värm vattnet och sockret på medelhög värme i en kastrull. Rör tills allt socker löst upp sig.
- Tillsätt clementinskivorna och sjud i ca 15-20 minuter.
- Ta upp skivorna och låt dem svalna på ett bakplåtspapper.
- Glasera kakan och toppa med de kanderade clementinerna.