Matjessilltårta med rädisor och gräslök
Ingredienser
- 100gram smör
- 200gram kavring
- 4st gelatinblad
- 250gram matjessillfiléerspara spad från burk
- 3dl gräddfil
- 3dl creme fraiche
- 1st rödlök (ar)finhackad
Portioner:
Instruktioner
- Smält smöret och mixa kavringen i en matberedare eller mixer. Blanda det smälta smöret med kavringsmixet och tryck ut smeten i en rund form.
- Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 minuter. Blanda den hackade matjessillen, lite spad från burken, gräddfilen, crème fraichen och löken i en bunke.
- Krama ur gelatinbladen, smält dem i en kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen och rör i lite av matjes- och gräddfilsblandningen, häll sedan tillbaka allt i bunken och rör om ordentligt.
- Fördela blandningen i formen. Ställ i kylen, det tar minst 4 timmar för tårtan att stelna. Vid servering: Dekorera med gräslök och rädisor.