Äppelcheesecake taco

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Tacoskal
Äppelfyllning
Cheesecakefyllning
Portioner: st
Instruktioner
Tacoskal
  1. Hetta upp oljan i en stekpanna, den ska bli ca. 180°c.
  2. Blanda strösocker och kanel på en tallrik.
  3. Nagga tortillaskalen. Fritera tills de fått en gyllene färg – fast ändå är någorlunda mjuka.
  4. Vänd sedan skalen i sockerblandningen och vik dem sedan. Ställ dem i något så att de håller sin form – eventuellt i en muffinsplåt som du lägger upp och ned.
Äppelfyllning
  1. Kärna ur- och grovhacka äpplena.
  2. Häll vatten, majsstärkelse, brunt socker och kanel i en panna och koka i 2-3 min på medelvärme under omrörning, tills det tjocknar lite.
  3. Tillsätt äpplena och vaniljsockret och koka ca 10 min, eller tills äpplena känns mjuka. Låt svalna.
Cheesecakefyllning
  1. Vispa färskost, vispgrädde, florsocker och vaniljsocker i ca 2 min, tills det tjocknar. Spritsa eller fyll skalen med en sked. Toppa med äppelfyllningen.