Äppeltaco
Ingredienser
Tacoskal
- 8st tortilla små
- 3dl oljatill fritering
- 1,5dl socker
- 2msk kanel
Servering
- vaniljglasseller vaniljvisp
- citronmeliss
Portioner: st
Instruktioner
Tacoskal
- Hetta upp oljan i en stekpanna, den ska bli ca. 180°c.
- Blanda strösocker och kanel på en tallrik.
- Nagga tortillaskalen. Fritera tills de fått en gyllene färg – fast ändå är någorlunda mjuka.
- Vänd sedan skalen i sockerblandningen och vik dem sedan. Ställ dem i något så att de håller sin form – eventuellt i en muffinsplåt som du lägger upp och ned.
Fyllning
- Kärna ur- och grovhacka äppelbitarna.
- Hetta upp smöret i en panna och tillsätt sedan äpple, strösocker och kanel. Låt sjuda på medeltemperatur i ca. 8-10 minuter, tills äpplena är mjuka.
Servering
- Fyll skalen med äppelfyllningen och toppa med vaniljvisp eller vaniljglass och lite citronmeliss. Serveras gärna ljumma.