Äppeltaco

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Tacoskal
Fyllning
Servering
Portioner: st
Instruktioner
Tacoskal
  1. Hetta upp oljan i en stekpanna, den ska bli ca. 180°c.
  2. Blanda strösocker och kanel på en tallrik.
  3. Nagga tortillaskalen. Fritera tills de fått en gyllene färg – fast ändå är någorlunda mjuka.
  4. Vänd sedan skalen i sockerblandningen och vik dem sedan. Ställ dem i något så att de håller sin form – eventuellt i en muffinsplåt som du lägger upp och ned.
Fyllning
  1. Kärna ur- och grovhacka äppelbitarna.
  2. Hetta upp smöret i en panna och tillsätt sedan äpple, strösocker och kanel. Låt sjuda på medeltemperatur i ca. 8-10 minuter, tills äpplena är mjuka.
Servering
  1. Fyll skalen med äppelfyllningen och toppa med vaniljvisp eller vaniljglass och lite citronmeliss. Serveras gärna ljumma.