Blåbärspaj med vilda skogsbär

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Pajskal
Blåbärsfyllning
Portioner: bitar
Instruktioner
Pajskal
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna lite.
  3. Blanda vetemjöl, socker och bakpulver i en bunke, vänd sedan ned det avsvalnade smöret och knåda ihop allt.
  4. Tryck ut pajdegen i en form med avtagbar kant. Tryck även upp på sidorna till ungefär hälften av formen.
Blåbärsfyllning
  1. Häll alla blåbären i en skål tillsammans med vaniljsocker, socker och potatismjöl. Blanda allt försiktigt.
  2. Häll blåbären i pajformen. Ställ in i mitten av ugnen och låt grädda i ca 30 minuter.
  3. Låt pajen svalna innan servering och ställ sedan in i kylen i minst 30 minuter – så hinner den bli fast och fin inuti utan att blåbären rinner ur pajen vid uppskärning.
  4. Dekorera gärna med lite färsk mynta och servera med vaniljsås eller glass.