Blåbärspaj med vilda skogsbär
Ingredienser
Blåbärsfyllning
- 900g blåbärtvättade och rensade
- 1,5dl socker
- 5msk potatismjöl
- 2tsk vaniljsocker
Portioner: bitar
Instruktioner
Pajskal
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull och låt svalna lite.
- Blanda vetemjöl, socker och bakpulver i en bunke, vänd sedan ned det avsvalnade smöret och knåda ihop allt.
- Tryck ut pajdegen i en form med avtagbar kant. Tryck även upp på sidorna till ungefär hälften av formen.
Blåbärsfyllning
- Häll alla blåbären i en skål tillsammans med vaniljsocker, socker och potatismjöl. Blanda allt försiktigt.
- Häll blåbären i pajformen. Ställ in i mitten av ugnen och låt grädda i ca 30 minuter.
- Låt pajen svalna innan servering och ställ sedan in i kylen i minst 30 minuter – så hinner den bli fast och fin inuti utan att blåbären rinner ur pajen vid uppskärning.