Tunnbrödsklämma med kantareller, västerbotten, renstek och hjortronchutney
Ingredienser
Tunnbrödsklämma
- 8st mjuka tunnbrödrunda
- 300g kantareller
- 2msk smör
- 1tsk salt
- 150g rökt renkött
- 200g västerbottenost
- 3msk gräslökfinhackad
Hjortronchutney
- 250g hjortron
- 0,5st chili
- 1st schalottenlök (ar)
- 0,5msk ingefärafinhackad
- 1msk Olivolja
- 3msk strösocker
- 4msk äppelcidervinäger
- 2krm salt
Portioner: portioner
Instruktioner
- Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka löken. Fräs hjortron, chili, lök och ingefära i olja i en kastrull. Tillsätt socker och vinäger. Låt koka ihop till en tjock chutney. Salta. Låt kallna.
- Rensa svampen. Stek den i 1 msk smör tills den fått fin färg. Salta.
- Strimla renköttet. Fördela svamp, renkött, ost och gräslök på fyra av bröden. Lägg på resten av bröden och tryck ihop. Stek de dubbla bröden i 1 msk smör tills osten smält och bröden klibbat ihop. Servera med hjortronchutney.