Smörpocherad dragonkyckling med pipérade
Ingredienser
- 4st kycklingfiléer
- 1msk dragonfärsk
- 1dl smörsmält
- 2klyftor vitlök (ar)finskivade
- 1st citron (er)skalet & saften
- 1dl vitt vintorrt
Pipérade
- 1st gullök (ar)skivad
- 2msk Olivolja
- 1st paprika (or)grön, strimlad
- 1st paprika (or)röd, strimlad
- 1klyfta vitlök (ar)finhackad
- salt
- peppar
- 1msk dragonfärsk
- 1msk basilikafärsk
- 1msk persilja
Portioner:
Instruktioner
- Lägg filéerna i ugnssäker form och strö över dragon och vitlök, häll över smöret, vinet samt citronsaft och skal. Klä över formen med aluminiumfolie och baka av i ugnen till en kärntemperatur på 72 grader.
Pipérade
- Fräs löken oljan i cirka fem minuter på svag värme i en stekpanna, lägg i paprikan, vitlök, kryddorna samt salt och peppar och fräs i två till tre min. Servera med valfritt ris, potatis eller pasta. Vill du köra GI varianten så serverar du smörstekt kål till.