Grillad aubergine med örter och fetaost

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
En läcker förrätt vid grillen eller som tillbehör till valfritt protein. Vill man ha fastare aubergine saltar du skivorna först och låter de vätska ur sig en stund. Torka bort vätskan och saltet med ett hushållspapper innan du penslar på oljan och grillar dem.
Ingredienser
Örtolja
Grillad aubergine
Vid servering
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda ingredienserna till örtoljan.
  2. Skär bort roten på auberginen och skär resten i lagom tjocka skivor. Blanda olivolja, salt och peppar och pensla skivorna med oljan. En läcker förrätt vid grillen eller som tillbehör till valfritt protein. Vill man ha fastare aubergine saltar du skivorna först och låter de vätska ur sig en stund. Torka bort vätskan och saltet med ett hushållspapper innan du penslar på oljan och grillar dem. Grilla skivorna 3-4 min på varje sida eller tills de känns färdiga och fått fin färg.
  3. Lägg upp skivorna på ett fat och ringla över örtoljan. Smula över fetaosten och nötterna. Servera direkt.

grillad-aubergine-m-orter-o-feta-bred