Grillad aubergine med örter och fetaost
Ingredienser
Örtolja
- 0,5dl Olivolja
- 1klyfta vitlök (ar)pressad
- 2msk basilikafärsk, hackad
- 2msk oreganofärsk, hackad
- 2msk timjanfärsk, hackad
- 1msk citron (er)saft
- 1msk citronskalrivet
- 1nypa salt
- 1nypa svartpeppar
Grillad aubergine
- 2st aubergine
- Olivoljatill pensling
- salt
- svartpeppar
Portioner:
Instruktioner
- Blanda ingredienserna till örtoljan.
- Skär bort roten på auberginen och skär resten i lagom tjocka skivor. Blanda olivolja, salt och peppar och pensla skivorna med oljan. En läcker förrätt vid grillen eller som tillbehör till valfritt protein. Vill man ha fastare aubergine saltar du skivorna först och låter de vätska ur sig en stund. Torka bort vätskan och saltet med ett hushållspapper innan du penslar på oljan och grillar dem. Grilla skivorna 3-4 min på varje sida eller tills de känns färdiga och fått fin färg.
- Lägg upp skivorna på ett fat och ringla över örtoljan. Smula över fetaosten och nötterna. Servera direkt.