Oxrullader med delikatesspotatis och pressgurka

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Oxrullader
Pressgurka
Sås
Vid servering
Portioner: port
Instruktioner
Oxrullader
  1. Lägg köttskivorna på bänken. Bred på senap och lägg en skiva bacon ovanpå. Lägg lök och morotsstavar längst ner på köttskivan. Salta, peppra och rulla ihop.
  2. Stick en tandpetare genom varje rullad och bryn dem i en stekpanna. Lägg ner dem i en kastrull och häll på buljongen och bitarna med morötter. Sjud allt i cirka 45 minuter eller tills det släpper från tandpetarna. Lyft upp rulladerna och morötterna lägg dem åt sidan på ett uppläggningsfat.
Pressgurka
  1. Skär gurkan i lövtunna skivor med en mandolin eller osthyvel och lägg i en skål Strö salt över dem, blanda runt och låt dem dra en stund tills de vätskar lite. Krama/pressa ur vätskan ur gurkan med händerna. Blanda ättika, vatten och socker i en skål. Rör tills sockret löser sig. Tillsätt gurkan och persiljan och smaka av med vitpeppar. Låt gurkan stå kallt i lagen under tiden rulladerna kokar.
Sås
  1. Koka ner buljongen tills 1/3 återstår. Tillsätt grädden. Låt koka upp och smaka av med gelé, eventuellt lite salt och peppar. Vill du ha tjockare sås, red av med lite redningsmjöl. Häll såsen över rulladerna och morotsbitarna och klipp lite persilja över.
Vid servering
  1. Servera med gelé, pressgurka och nykokt potatis.