Morotskaka med valnötter och kokos

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Morotskaka
Frosting
Dekoration
Portioner: bit
Instruktioner
Morotskaka
  1. Sätt ugnen på 175°. Rosta valnötterna 8–10 min mitt i ugnen, låt svalna. Grovhacka nötterna.
  2. Smörj och strö kokos i en rund form, 24 cm, med löstagbar kant. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna.
  3. Blanda morötter med mjölblandningen. Rör ner olja, valnötter och morotsblandningen i äggsmeten. Blanda väl och häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Låt kakan svalna en stund och lossa sedan kanten försiktigt. Låt kallna.
Frosting
  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda med färskosten. Vispa sedan ost, smör, limeskal och florsocker till en vit fluffig massa.
  2. Dela kakan i två lager. Bred krämen mellan lagren och över kakan. Dekorera med tunt skivade eller finrivna morötter och citronmelissblad

morotskaka-m-valnotter-o-kokos