Morotskaka med valnötter och kokos
Ingredienser
Morotskaka
- 1msk smör
- 3dl strösocker
- 3st ägg
- 5dl morötterrivna
- 3,5dl mjöl
- 2tsk bikarbonat
- 2tsk vaniljsocker
- 1dl kokos
- 2tsk kanel
- 1dl valnötskärnor
- 1,5dl oljasolros- eller raps-
Frosting
- 100g smör
- 4dl florsocker
- 1st vaniljstång
- 200g färskostt.ex. philadelphia
- 1st limeskalet av
Dekoration
- 2st morötter
- citronmelissnågra kvistar
Portioner: bit
Instruktioner
Morotskaka
- Sätt ugnen på 175°. Rosta valnötterna 8–10 min mitt i ugnen, låt svalna. Grovhacka nötterna.
- Smörj och strö kokos i en rund form, 24 cm, med löstagbar kant. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna.
- Blanda morötter med mjölblandningen. Rör ner olja, valnötter och morotsblandningen i äggsmeten. Blanda väl och häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Låt kakan svalna en stund och lossa sedan kanten försiktigt. Låt kallna.
Frosting
- Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda med färskosten. Vispa sedan ost, smör, limeskal och florsocker till en vit fluffig massa.
- Dela kakan i två lager. Bred krämen mellan lagren och över kakan. Dekorera med tunt skivade eller finrivna morötter och citronmelissblad