Rostade kastanjer med rosmarin
Instruktioner
- Värm ugnen till 220°. Lägg ett stort ark med aluminiumfolie på en bakplåt.
- Placera kastanjerna med den platta sidan nedåt på en skärbräda. Skär ett kryss i toppen på varje kastanj.
- Blötlägg dem i en skål med varmt vatten i ca 1 minut. Ta upp och klappa dem torra med en kökshandduk. Lägg över dem i en stor skål.
- Smält smöret och lägg i rosmarin, salt och muskot. Häll smöret över kastanjerna. Peppra och blanda allt ordentligt.
- Placera kastanjerna i ett lager på folien. Vik upp kanterna till ett litet paket men lämna en öppning överst.
- Rosta i mitten av ugnen tills krysset i skalet börjar krulla sig och kastanjerna känns genomstekta, ca 30-45 min.
- För över kastanjerna och det goda kryddsmöret på ett fat och salta eventuellt lite mer. Ät dem varma eller ljumna.