Dubbelbakad sötpotatis med jalapeno, vitlök och ost
Ingredienser
- 4st sötpotatis (ar)
- 0,5 pkt Baconstrimlad
- 4st jalapenourkärnade och finhackade
- 3st vitlöksklyfta (or)krossad, gärna rökt
- 150g ostriven, lagrad, gärna cheddar
- 0,5dl grekisk yoghurt
- 4stjälkar salladslökstrimlad
Portioner: port
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tvätta och salta sötpotatisarna. Linda in dem i folie. Baka i ugnen ca 1 timme eller tills de känns färdiga.
- Knaperstek baconet. Lått rinna av på ett hushållspapper.
- Ta ut potatisen och låt svalna ca 10 min eller tills de är säkra att hantera. Vik upp folien och skär en skåra på längden mitt i varje potatis. öppna dem lite och mosa innehållet lätt med en gaffel.
- Höj ugnen till 225 grader.
- Salta varje potatis lätt. Fördela jalapenos, vitlök, salladslök, yoghurt och bacon i varje potatis, spara lite salladslök och bacon till topping. Blanda lätt. Toppa med osten. Baka i ugnen ca 15 min tills osten smält och blivit gyllenbrun. Toppa med lite bacon och salladslök.
- Servera direkt!