Fransk chokladkaka med äpplen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Dekoration
Portioner: bitar
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 180°C. Smörj en bakform.
  2. Smält smöret i en kastrull och rör ner chokladen.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner chokladen. Blanda mjöl, bakpulver och salt och tillsätt i smeten.
  4. Karamellisera 1,5 dl strösocker i en stekpanna. Tillsätt 50 g smör och blanda väl. Häll karamellen i bakformen och lägg på de halverade äpplena med platta sidan neråt. Häll smeten på äpplena. Baka i ugnen ca 20 minuter. Ta ut kakan och låt svalna. Vänd på den så botten kommer överst. Dekorera med rosmarin.