Minipavlovas med äpplen och kolasås
Ingredienser
Maräng
- 2st äggvita (or)
- 0,5dl socker
- 1dl florsocker
Mascarponekräm
- 200g mascarpone
- 2dl vispgrädde
- 0,5dl florsocker
Kolasås
- 2,5dl grädde
- 3msk socker
- 0,5dl ljus sirap
- 1msk smör
Portioner: st
Instruktioner
Maränger
- Sätt ugnen på 80°C.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt sockret lite i taget tills marängen blir blank och slät. Rör ner florsockret. Spritsa ut marängerna på en plåt med bakplåtspapper. Gör en lite grop i marängen. Grädda i ugnen i ca 2 tim. Stäng av värmen och låt dem stå och svalna i ugnen.
Marscarponekräm
- Vispa ihop alla ingredienser till en slät kräm.
Kolasås
- Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull och koka upp under omrörning tills såsen tjocknat och fått fin ljusbrun färg. Rör ner smöret. Låt svalna lite.
- Lägg en klick mascarponekräm på marängen och toppa med äpplen och nötter. Ringla över kolasås.