Minipavlovas med äpplen och kolasås

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 2
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Maräng
Mascarponekräm
Kolasås
Vid serveing
Portioner: st
Instruktioner
Maränger
  1. Sätt ugnen på 80°C.
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt sockret lite i taget tills marängen blir blank och slät. Rör ner florsockret. Spritsa ut marängerna på en plåt med bakplåtspapper. Gör en lite grop i marängen. Grädda i ugnen i ca 2 tim. Stäng av värmen och låt dem stå och svalna i ugnen.
Marscarponekräm
  1. Vispa ihop alla ingredienser till en slät kräm.
Kolasås
  1. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull och koka upp under omrörning tills såsen tjocknat och fått fin ljusbrun färg. Rör ner smöret. Låt svalna lite.
  2. Lägg en klick mascarponekräm på marängen och toppa med äpplen och nötter. Ringla över kolasås.