Fattoush – sallad från orienten

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Dressing
Garnering
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär gurka och tomater i tärningar. Skär rädisorna i skivor. Skala, halvera och skär löken tunt. Skär blasten i strimlor. Blanda tomater, gurka, lök och rädisor. Skär salladen grovt. Blanda sallad, mynta och koriander med resten av grönsakerna.
  3. Rosta pitabröden på ett galler i övre delen av ugnen ca 5 minuter. Bryt det rostade pitabrödet i bitar och blanda hälften med grönsakerna.
  4. Dressing: Blanda olivolja, pressad vitlök, citronjuice och sumak. Ringla över salladen och blanda runt. Garnera med resten av brödbitarna och riven mozarella ( valfritt).

fattoush-bred