Fattoush – sallad från orienten
Ingredienser
- 1st gurka (or)
- 500gram tomat (er)gärna blandade färger och storlekar
- 1knp salladslökeller knippelök
- 1knp rädisor
- 0,5krk myntafärsk
- 0,5krk korianderfärsk
- 0,5st romansallad
Dressing
- 1dl Olivolja
- 0,5st citron (er)saften
- 0,5tsk salt
- 1msk sumaklibanesisk krydda
- 2klyftor vitlök (ar)
Garnering
- 0,5pkt mozzarellaostriven
- 2st pitabröd
Portioner:
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skär gurka och tomater i tärningar. Skär rädisorna i skivor. Skala, halvera och skär löken tunt. Skär blasten i strimlor. Blanda tomater, gurka, lök och rädisor. Skär salladen grovt. Blanda sallad, mynta och koriander med resten av grönsakerna.
- Rosta pitabröden på ett galler i övre delen av ugnen ca 5 minuter. Bryt det rostade pitabrödet i bitar och blanda hälften med grönsakerna.
- Dressing: Blanda olivolja, pressad vitlök, citronjuice och sumak. Ringla över salladen och blanda runt. Garnera med resten av brödbitarna och riven mozarella ( valfritt).