Pumpapaj med pecannötter & sharon
Ingredienser
Pajdeg
- 3-4dl mjöl
- 150gram smör
- 2msk strösocker
- 1-2msk vatten
Fyllning
- 4dl pumpa (or)kokt, passerad och väl avrunnen
- 1,5dl strösocker
- 1dl grädde
- 2st ägg
- 2tsk kanel
- 4tsk ingefära
- 4tsk muskot
- 1tsk salt
Topping
- 0,6dl farinsocker
- 0,6dl pecannötterosaltade
- 2st sharon
- 1msk smörrumstempererat
Portioner: bitar
Instruktioner
Pajdeg
- Blanda alla ingredienserna till degen i en matberedare och låt stå kallt 30 min, tryck ut i pajform. Gör en rundel av bakplåtspapper och lägg över pajdegen. Fyll med ris för att förhindra att pajdegens form ändras. Förgrädda i ugn 225° ca 10-15 min.
Fyllning
- Vispa ägg och socker, blanda i pumpapurén och resten av ingredienserna och fyll pajskalet. Grädda i 220° ca 10 min, sänk till 175° och grädda 30 min.
- Blanda farinsocker nötter och smör och strö över pajen och grädda ytterligare 15 min. Dekorera med skivad sharon och servera med vaniljglass eller lättvispad grädde