Köttbullar med rosmarin & timjan i tomatsås på Coeur de Boeuf


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Här har vi valt att använda oss av de stora Coeur de Boeuf ( Oxhjärta) tomaterna. Då de har en mängd kamrar (kärnhus) blir de väldigt köttiga och söta i smaken och passar utmärkt till tomatsås. Hittar du inte dem går t.ex. plommontomater eller San Marzano bra som ersättare.
Ingredienser
Tomatsås
Portioner:
Instruktioner
Tomatsås
  1. Skålla tomaterna i kokande vatten i någon minut. Lägg dem i kallt vatten och dra av skalet. Hacka dem grovt och låt dem koka i en kastrull på medelvärme tillsammans med örterna och vitlöken.
Köttbullar
  1. Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt det svälla någon minut. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ordentligt. Rulla runda köttbullar och stek dem i panna runt om i ca 5 min.
  2. Lägg köttbullarna i tomatsåsen och låt koka med i några minuter tills de känns färdiga inuti. Servera med kokt pasta och ruccola.