Köttbullar med rosmarin & timjan i tomatsås på Coeur de Boeuf
Ingredienser
- 500gram färsnöt, lamm eller fläsk
- 2msk ströbröd
- 1dl mjölk
- 1st gullök (ar)riven
- 50gram soltorkade tomaterhackade
- 0,5krk rosmarinhackad
- 0,5krk timjanhackad
- 2st ägg
- 1,5tsk salt
- 0,5tsk svartpeppar
- smörev. olja, att steka i
Tomatsås
- 500gram tomat (er)gärna oxhjärta
- 0,5krk rosmarinhackad
- 0,5krk timjanhackad
- 0,5krk basilikahackad
- 2klyftor vitlök (ar)pressade
- salt
- peppar
Portioner:
Instruktioner
Tomatsås
- Skålla tomaterna i kokande vatten i någon minut. Lägg dem i kallt vatten och dra av skalet. Hacka dem grovt och låt dem koka i en kastrull på medelvärme tillsammans med örterna och vitlöken.
Köttbullar
- Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt det svälla någon minut. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ordentligt. Rulla runda köttbullar och stek dem i panna runt om i ca 5 min.
- Lägg köttbullarna i tomatsåsen och låt koka med i några minuter tills de känns färdiga inuti. Servera med kokt pasta och ruccola.