Hallontårta med limesocker
        Ingredienser    
                - 1pkt havrekakor
 - 50gram smör
 - 2st lime
 - 4msk strösocker
 - 250gram hallonfärska
 - 1burk lemoncurd
 - 2dl matlagningsyoghurt
 - 4st gelatinblad
 - 3st äggvita (or)
 - 2dl vispgrädde
 
        Dekoration    
                - citronmeliss
 - 125-250gram hallonfärska
 
        
    Portioner: 
    
                
        Instruktioner    
                - Mixa havrekakorna i en matberedare. Smält och tillsätt smöret. Tvätta limen och riv skalet fint. Blanda med sockret. Mixa ihop hälften av limesockret med havresmeten.
 - Mixa ihop 2 askar hallon tillsammans med lemoncurd och yoghurt till en röra. Blötlägg gelatin i ca 5 min. Smält det därefter tillsammans med 3 msk av hallonröran i en kastrull.
 - Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden och tillsätt den till hallonröran. Tillsätt gelatinet. Vänd ner äggvitorna med stora tag.
 - Klä den löstagbara botten på en form med plastfolie och knäpp fast den i formen. Häll i smeten. Toppa med havresmulet. Frys i minst 2 timmar. Ta fram tårtan ca 20 min före servering. Vänd upp på ett fat och dekorera med resterande hallon, limesocker och citronmeliss.
 


    
	
	
	
	
	
	
	
	
