Hallontårta med limesocker
Ingredienser
- 1pkt havrekakor
- 50gram smör
- 2st lime
- 4msk strösocker
- 250gram hallonfärska
- 1burk lemoncurd
- 2dl matlagningsyoghurt
- 4st gelatinblad
- 3st äggvita (or)
- 2dl vispgrädde
Dekoration
- citronmeliss
- 125-250gram hallonfärska
Portioner:
Instruktioner
- Mixa havrekakorna i en matberedare. Smält och tillsätt smöret. Tvätta limen och riv skalet fint. Blanda med sockret. Mixa ihop hälften av limesockret med havresmeten.
- Mixa ihop 2 askar hallon tillsammans med lemoncurd och yoghurt till en röra. Blötlägg gelatin i ca 5 min. Smält det därefter tillsammans med 3 msk av hallonröran i en kastrull.
- Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden och tillsätt den till hallonröran. Tillsätt gelatinet. Vänd ner äggvitorna med stora tag.
- Klä den löstagbara botten på en form med plastfolie och knäpp fast den i formen. Häll i smeten. Toppa med havresmulet. Frys i minst 2 timmar. Ta fram tårtan ca 20 min före servering. Vänd upp på ett fat och dekorera med resterande hallon, limesocker och citronmeliss.