Kaktusfikonkaka med lime
Ingredienser
Kakan
- 2,5dl strösocker
- 100gram smör
- 2st ägg
- 1st limeskalet
- 2tsk limejuicen
- 3,5dl vetemjöl
- 2tsk bakpulver
- 5st kaktusfikon
- 0,5dl mjölk
- ströbrödtill formen
Frosting
- 50gram smörrumstempererat
- 5dl florsocker
- 1tsk limeskalet
- 2st kaktusfikongärna röda
- 1-2msk limejuicen
Portioner:
Instruktioner
Kakan
- Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en ugnssäker form på ca 25 cm i diameter. Skala kaktusfikonen (var försiktig, använd gärna handskar, då kaktusfikonen har små taggar). Kör dem i en mixer och passera dem sedan genom en sil. Lägg i socker och smör i matberedaren och kör tills det blir en fluffig smet, ca 4-5 minuter.
- Vispa i äggen, ett i taget och blanda väl. Rör i limeskal och saft. Blanda mjöl och bakpulver, tillsätt till blandningen och rör till en jämn smet. Rör i de passerade kaktusfikonen och mjölken tills smeten är slät. Häll eller skeda smeten i den förberedda ugnsformen. Grädda i 30 till 40 minuter i ugnen.
Frosting
- Vispa smöret tills det blir ljust och fluffigt. Vispa i florsocker och lime skal. Tillsätt de passerade kaktusfikonen. Häll i tillräckligt med limejuice för att uppnå glasyr konsistens. Toppa kakan med frostingen när den svalnat.