Kaktusfikonkaka med lime


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Kakan
Frosting
Portioner:
Instruktioner
Kakan
  1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en ugnssäker form på ca 25 cm i diameter. Skala kaktusfikonen (var försiktig, använd gärna handskar, då kaktusfikonen har små taggar). Kör dem i en mixer och passera dem sedan genom en sil. Lägg i socker och smör i matberedaren och kör tills det blir en fluffig smet, ca 4-5 minuter.
  2. Vispa i äggen, ett i taget och blanda väl. Rör i limeskal och saft. Blanda mjöl och bakpulver, tillsätt till blandningen och rör till en jämn smet. Rör i de passerade kaktusfikonen och mjölken tills smeten är slät. Häll eller skeda smeten i den förberedda ugnsformen. Grädda i 30 till 40 minuter i ugnen.
Frosting
  1. Vispa smöret tills det blir ljust och fluffigt. Vispa i florsocker och lime skal. Tillsätt de passerade kaktusfikonen. Häll i tillräckligt med limejuice för att uppnå glasyr konsistens. Toppa kakan med frostingen när den svalnat.