Jörgens grönkålssoppa
        Ingredienser    
                - 1st gul lök (ar)liten
- 3klyftor vitlök (ar)
- 2msk smör
- 1,5dl vitt vin
- 200g grönkålrepad, strimlad
- 4dl vatten
- 4dl grädde
- 2tärningar kycklingbuljong
- 1nypa salt
- 1tsk citron (er)skalet
- cayennepepparefter tycke och smak
        Tillbehör om man vill:    
                - 200g chorizostekta
- Parmesanostfärskriven
- vitlöksbröd
        
    Portioner: portioner
    
                
        Instruktioner    
                - Skala och hacka lök och vitlök.
- Hetta upp smöret i en stor gryta och fräs lökhacket lätt utan att det tar färg.
- Häll i vinet (eller äppelcidern) och låt det koka ett par minuter på hög värme utan lock.
- Tillsätt grönkålen och rör om. Låt den fräsa med ett par minuter.
- Slå i vatten, grädde och buljong och låt det sjuda utan lock i 10 minuter.
- Mixa soppan slät och smaksätt med salt, peppar, cayennepeppar, en nypa socker och lite rivet citronskal.


 
     
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	
