Kantarellpaj med timjan och västerbottenost
Ingredienser
Pajdeg
- 150g smör
- 3,5dl vetemjöl
- 0,5tsk salt
- 2msk kallt vatten
Fyllning
- 800g kantarellerfärska
- 1st gul lök (ar)
- smörtill stekning
- salt
Äggstanning
- 3st ägg
- 3dl mjölk
- 150g västerbottenostriven
- 1kruka timjanfärsk, finhackad
- 1tsk salt
Portioner: port.
Instruktioner
- Mixa smör och mjöl till smulor. Tillsätt salt och vatten blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga botten med en gaffel. Kyl i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajskalet i 12-15 min.
- Rensa kantarellerna och fräs dem i 1 msk smör på medelhög värme tills all vätska dunstat bort. Höj värmen och tillsätt löken och 2 msk smör. Stek svamp och lök i smöret tills all vätska har kokat bort och kantarellerna fått fin färg. Krydda med salt. Fyll pajskalet med svampfräset.
- Vispa ihop alla ingredienserna till äggstanningen och häll över i pajskalet.
- Grädda pajen mitt i ugnen ca 40 minuter, tills den fått fin färg och äggstanningen stelnat.