Kantarellpaj med timjan och västerbottenost

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Pajdeg
Fyllning
Äggstanning
Portioner: port.
Instruktioner
  1. Mixa smör och mjöl till smulor. Tillsätt salt och vatten blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga botten med en gaffel. Kyl i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajskalet i 12-15 min.
  2. Rensa kantarellerna och fräs dem i 1 msk smör på medelhög värme tills all vätska dunstat bort. Höj värmen och tillsätt löken och 2 msk smör. Stek svamp och lök i smöret tills all vätska har kokat bort och kantarellerna fått fin färg. Krydda med salt. Fyll pajskalet med svampfräset.
  3. Vispa ihop alla ingredienserna till äggstanningen och häll över i pajskalet.
  4. Grädda pajen mitt i ugnen ca 40 minuter, tills den fått fin färg och äggstanningen stelnat.

kantarellpaj-m-timjan-o-vasterbottenost-IMG_9382-bred