Sharon & rödkålssallad med granatäpple
Ingredienser
- 250gram rödkål
- 2st äpple (n)syrliga
- 2st sharoneller persimon
- 1st granatäpple (n)
Dressing
- 1,5msk citron (er)saften
- 1st citron (er)skalet
- 1msk honungflytande
- 0,5tsk ingefärafinriven
- 0,5krk basilikatill dekoration
Portioner:
Instruktioner
- Finstrimla rödkålen, kärna ur äpplena och skär äpplen och sharon eller persimon i skivor och lägg upp på ett fat, varva dem så blir det en rolig kombination i färgerna.
- Lägg den finstrimlade rödkålen i mitten. Dela granatäpplena och skrapa ur kärnorna över salladen.
- Vispa samman honungen med de övriga ingredienserna till dressingen. Häll den över salladen.
- Låt allt stå och dra i ca 30 min. Dekorera med finstrimlat citronskal och basilika.