Krämig brysselkål i bacon och pepparrotsås
- 500gram brysselkålansade och halverade
- 4skivor Baconknaperstekta och finstrimlade
- 3,5msk gräddfileller creme fraiche
- 2tsk pepparrotsvispCajom
- 0,25tsk salt
- Sätt en sil eller ett durkslag i rostfritt stål i en stor kastrull, tillsätt vatten och koka upp. Tänk på att vätskan aldrig får nå upp till maten, som då blir kokt i stället för ångkokt. Lägg brysselkålen i silen eller durkslaget och ånga tills de är mjuka, ca 7 minuter.
- Rör ihop bacon ( spara lite till topping), gräddfil, pepparrot, salt och peppar i en skål. Lägg i brysselkål och rör om. Toppa med resterande bacon. Servera varm eller kyld.
Pepparrotsvisp från Cajom i Fjärås!
Fler tips!
• Pepparrotvisp passar väl som smaksättning på rostbiffsmörgåsen. Lägg en klick direkt på mackan.
• På kvällen som tillbehör till ostbrickan, ställ bara fram burkarna och njut.
• Detta recept är en riktig höjdare när du grillar! Blanda till en kall sås, använd vår visp med vilken smak du önskar och tillsätt bara creme fraiche eller gräddfil.
Ingredienser:
Pepparrot (35%) vegetabilisk olja, vegetabiliskt margarin, äggula, vatten, rödvinsvinäger, socker, salt, kryddor, natrium-bensosoat, E211, citronsyra, E330, konserveringsmedel, E223, förtjockningsmedel E401.
Förvaras som kylkonserv +2 -+8
Familjen Carlsson har odlat och förädlat pepparrot i Fjärås sedan 1929. Idag förädlar de olika råvaror med samma filosofi som deras förfäder en gång började med. Owe och Marie tog under 90-talet över verksamheten som 3:e generationens "pepparrot Carlsson". Cajom pepparrot drivs fortfarande inom familjen, numera 4:e generationen Carlssons i Fjärås som förädlar pepparrot. Sedan 2012 arbetar sönerna John & Jesper Carlsson i företaget och har nu ihop med sin storebror Daniel med familj tagit över rodret i företaget. De huvudsakliga råvarorna de jobbar med är Pepparrot, Ingefära och Chili.