Lättrimmad torsk med krämigt mandelpotatismos, kantareller, bönor och brynt smör

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 2
Betyg: 4.5
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Lättrimmad torskrygg
Mandelpotatismos
Tillbehör
Portioner: portioner
Instruktioner
 1. Blanda salt och socker med vattnet och rör om så att det löser sig. Lägg fisken i saltlagen, låt den ligga i lagen ca 20 - 30 min i kyl.
 2. Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt den rinna och ånga av. Mosa den tillsammans med smöret med elvisp. Tillsätt grädden och mjölken till önskad konsistens och vispa till ett luftigt mos. Smaka med salt och vitpeppar.
 3. Sätt ugnen på 125 grader. Lägg torsken i en smord ugnsform. Peppra lite. Sätt den mitt i ugnen ca 20 minuter (beroende på tjocklek) eller tills innertemperatur är 55-56°C.
 4. Finhacka baconet. Stek det riktigt knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
 5. Stek kantarellerna i het och torr stekpanna tills vätskan försvunnit. Tillsätt därefter en klick smör och stek på fortsatt hög värme tills de fått fin färg.
 6. Tvätta, ansa och skär skärbönorna i lagom bitar. Koka dem i lättsaltat vatten i några minuter. De ska vara mjuka och ha lite kärna kvar. Låt rinna av.
 7. Bryn smöret i en kastrull. Lägg upp fisk och mos på tallrikar. Lägg en klick pepparrot och rädisskott på toppen. Strö bacon, klippt gräslök och kapris över rätten. Garnera med kantareller och skärbönor. Ringla över det brynta smöret. Servera omedelbart. Njut!