Torsk med gräddkokt savoykål, bacon och rårörda lingon

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Rårörda lingon
Torskrygg
Gräddkokt Savoykål
Portioner: port
Instruktioner
  1. Tärna baconen. Lägg i det i en het panna och bryn tills det fått fin färg och börjar bli knaprigt. Lägg upp på ett fat med hushållspapper och låt fettet rinna av på detta.
  2. Är lingonen frysta så tinar du dem först. Blanda med socker i en skål, lite i taget till lagom sötma enligt egen smak. Rör sakta om tills sockret löst sig.
  3. Salta fiskbitarna på båda sidorna. Hetta upp stekpannan och tillsätt smöret. Låt det smälta och lägg sedan fisken med köttsidan neråt. Bryn i några minuter och vänd sedan fisken när den fått en gyllenbrun yta. Ta bort från stekpanna och placera fisken i ugnssäker form och placera i ugnen tills den har nått en innertemperatur på 56-58 grader, cirka 8-10 minuter på 150 grader.
  4. Under tiden torsken tillagas så fräser du savoykålen i smör. Häll över grädden och låt koka ihop till en stuvning. Salta och peppar.
  5. Lägg upp den gräddkokta savoykålen på en tallrik. Placera torsken på kålbädden. Strössla över knaperstekt bacon och lingon. Servera.

torsk-m-graddstuvad-savykal-bacon-o-lingon-IMG_0247-bred