Torsk med gräddkokt savoykål, bacon och rårörda lingon
Ingredienser
- 1pkt Bacon
Torskrygg
- 4st torskrygg (ar)ca 800g
- 1msk smör
- salt o peppar
Gräddkokt Savoykål
- 5dl grädde
- 500g savoykålfinstrimlad
- 50g smör
- salt o peppar
Portioner: port
Instruktioner
- Tärna baconen. Lägg i det i en het panna och bryn tills det fått fin färg och börjar bli knaprigt. Lägg upp på ett fat med hushållspapper och låt fettet rinna av på detta.
- Är lingonen frysta så tinar du dem först. Blanda med socker i en skål, lite i taget till lagom sötma enligt egen smak. Rör sakta om tills sockret löst sig.
- Salta fiskbitarna på båda sidorna. Hetta upp stekpannan och tillsätt smöret. Låt det smälta och lägg sedan fisken med köttsidan neråt. Bryn i några minuter och vänd sedan fisken när den fått en gyllenbrun yta. Ta bort från stekpanna och placera fisken i ugnssäker form och placera i ugnen tills den har nått en innertemperatur på 56-58 grader, cirka 8-10 minuter på 150 grader.
- Under tiden torsken tillagas så fräser du savoykålen i smör. Häll över grädden och låt koka ihop till en stuvning. Salta och peppar.
- Lägg upp den gräddkokta savoykålen på en tallrik. Placera torsken på kålbädden. Strössla över knaperstekt bacon och lingon. Servera.