Mormor Ullas kalastårta med äpplen
|
Ingredienser
Maräng
- 4st äggvita (or)
- 3,5dl socker
- 2tsk vaniljpulver
- 50g hasselnötterhackade
- 5dl vispgrädde
- 5st äpple (n)rivna, gärna röda
Dekoration
- 1st äpple (n)tunna skivor, halverade
- citronmeliss
Portioner: bitar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Rör smör och socker pösigt, tillsätt äggulorna en i taget. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner detta i smeten omväxlande med mjölken. Bred ut smeten i en stor långpanna klädd med bakplåtspapper.
- Tvätta och riv äpplena med skalet på. Lägg dem i en skål med iskallt citronvatten (1 liter vatten + saft av 1 citron). Låt dra 3-5 minuter, töm ut vattnet och skölj. Detta för att de inte ska bli bruna så fort.