Ost- och vingratinerad kålrot
Ingredienser
- 800g kålrot
- 3st schalottenlök (ar)finhackade
- 2dl vispgrädde
- 1dl vitt vin
- 1msk dijonsenap
- 1dl gratängostriven
- 1dl Parmesanostriven
- 1dl persiljaklippt
- salt & pepparefter tycke och smak
Tillbehör
- 4port. riskokt
- grönsallad
Portioner: portioner
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skiva kålrötterna i 1 cm tjocka skivor. Skala och hacka löken. Blanda samman lök, grädde, vitt vin, riven gratängost och senap och häll i botten på en ugnsfast form.
- Lägg kålrotsskivorna ovanpå, strö över parmesan, hackad persilja och salta och peppra allt. Gratinera i ugnen i 25-30 minuter eller tills de är så mjuka du vill ha dem, lite tuggmotstånd är gott. Servera tillsammans med riset och en grönsallad.