Pumpadonut-muffins

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Betyg: 2.5
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Pumpamuffins
Sockertopping
Portioner: st
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Skala och kärna ur pumpan. Tärna pumpan grovt och koka tills den känns mjuk (ca 10 min). Häll av vattnet och mixa till puré. Placera ut muffinsformar på en plåt.
  3. Blanda pumpakött, strösocker, vaniljsocker, olja, filmjölk och ägg. Vispa ihop tills ordentligt blandat. Tillsätt kanel, muskot, ingefära och nejlikor och blanda väl. Blanda bakpulver och salt i mjölet, rör om ordentligt. Tillsätt blandningen lite i taget, tills du får en jämn smet i lagom konsistens.
  4. Fördela smeten i muffinsformarna, fyll ca 2/3 av formen. Grädda i ugn ca 20-25min. För att se om muffinsen är klar, provstick med en potatissticka, är den torr är muffinsen klar.
  5. Blanda socker och kanel i en skål och smält smöret. Pensla muffinsen medans de fortfarande är varma ( men inte så varma att du bränner dig) med smöret och rulla dem i sockret tills de är täckta runt om.