Pumpadonut-muffins
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Skala och kärna ur pumpan. Tärna pumpan grovt och koka tills den känns mjuk (ca 10 min). Häll av vattnet och mixa till puré. Placera ut muffinsformar på en plåt.
- Blanda pumpakött, strösocker, vaniljsocker, olja, filmjölk och ägg. Vispa ihop tills ordentligt blandat. Tillsätt kanel, muskot, ingefära och nejlikor och blanda väl. Blanda bakpulver och salt i mjölet, rör om ordentligt. Tillsätt blandningen lite i taget, tills du får en jämn smet i lagom konsistens.
- Fördela smeten i muffinsformarna, fyll ca 2/3 av formen. Grädda i ugn ca 20-25min. För att se om muffinsen är klar, provstick med en potatissticka, är den torr är muffinsen klar.
- Blanda socker och kanel i en skål och smält smöret. Pensla muffinsen medans de fortfarande är varma ( men inte så varma att du bränner dig) med smöret och rulla dem i sockret tills de är täckta runt om.