Färsfyllda paprikor
Ingredienser
Paprikorna
- 4st paprika (or)stora
- 350gram färsnöt- eller bland-
- salt
- vitpeppar
- 1dl riskokt
- 250gram tomat (er)gärna små
- 2msk tomatpuré
- 1msk timjanfärsk, hackad
- 1msk basilikafärsk, hackad
- 2klyftor vitlök (ar)
- 2msk Olivolja
- 1dl riven ost
Sås
- 1kg tomat (er)röda, mogna
- 1tsk salt
- 1tsk strösocker
- 2-3msk Olivolja
- tabasco
- svartpeppar
Portioner:
Instruktioner
Sås
- Värm ugnen till 200°. Skär ner tomaterna direkt i en kastrull. Salta och låt dem koka upp och sedan småkoka i 20 minuter. Häll i olivoljan och smaka av med tabasco, peppar, salt och socker. Häll såsen i en ugnsfast, smörad form.
Paprikorna
- Skär av toppen på paprikorna och ta bort kärnorna. Ställ dem i formen med tomatsåsen. Blanda färsen med salt, peppar, ris, tomatpuré, kryddor och olivolja. Fyll paprikorna. Strö ost på toppen och ställ in dem i nedre halvan av ugnen cirka 40 minuter eller tills färsen är klar.
- Servera ev. med mer ris och en grönsallad till.