Ostsoppa med tomatcrostini
Ingredienser
- 250gram mozzarellaost
- 1,5dl mjölk
- 1msk oljaextra virgin
- 16st tomat (er)cocktail-
- 1tsl strösocker
- salt
- peppar
- 4skivor lantbröd
- 1krk basilikafärsk
Portioner:
Instruktioner
- Skär mozzarellan i småbitar och lägg i mixer eller matberedare. Värm upp mjölk och olivolja till strax under kokpunkten. Slå blandningen i mixern och kör i 3 minuter, Låt svalna.
- Halvera tomaterna och baka dem i ugnen, 160 grader, med lite olivolja och en nypa socker i ca 20 minuter.
- Sila upp soppan i en tjockbottnad kastrull. Smaka av med salt och peppar. Värm försiktigt.
- Skär 10 basilikablad i strimlor. Hacka 12 av tomaterna och blanda med basilikan. Lägg blandningen i små glas och häll soppan över.
- Stek fyra små brödskivor i olja, skurna så att de passar som lock i glasen. Lägg på brödskivan. Toppa med tomater och basilikablad.