Spaghetti och köttfärssås med syrade morötter
- 400g nötfärs
- 1st gul lök (ar)hackad
- 2klyftor vitlök (ar)finhackade
- 2st morötterrivna eller mixade
- 1st paprika (or)röd, finhackad
- 500g tomat (er)mogna och söta, gärna babyplumtyp
- 2msk tomatpuré
- 1st köttbuljongtärning
- 5dl vatten
- 1krk oreganofärsk, hackad
- 1knippe persiljafärsk, hackad
- Olivoljatill stekning
- salt & peppar
- 1nypa sockerberoende på hur söta tomater du har.
- 4port spaghetti
- Syrade morötter med vitlökTistelvind
- Parmesanostriven
- persiljaklippt
- Fräs lök och vitlök mjuka i en stekpanna. Tillsätt morötterna och paprikan och låt steka med en stund tills de får lite färg.
- Halvera eller skär tomaterna i mindre bitar. Värm olja i en panna och lägg i tomaterna. Låt dem rosta tills de blir en sås. Lägg dem tillsammans med löken och morötterna i en kastrull och koka allt tillsammans.
- Stek under tiden färsen i lite olja. Tillsätt tomatpurén mot slutet och låt rosta med i någon minut. Häll tillbaka grönsakerna i stekpannan eller lägg köttfärsen i kastrullen beroende på hur stor panna du har. Tillsätt buljong och vatten och låt allt koka samman på medelvärme tills vätskan kokat in och grönsakerna blivit mjuka. Det blir godare ju längre det får koka. Jag brukar koka i 30-45 min. Tillsätt klippt persilja och oregano mot slutet. Smaka av med salt och peppar.
- Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen mot slutet medans såsen kokar ihop. Servera rätten med lite klippt persilja, riven parmesan och Tistelvinds syrade morötter med vitlök.
Tistelvind syrade morötter
Tistelvind syrade morötter finns som både kryddad med vitlök och okryddad.
Rivna syrade morötter med kålrot och kryddor. Äts som tillbehör eller blanda i salladen. Gott på knäckesmörgåsen!
Ingredienser: Morot*, kålrot*, dill*, dragon*, lagerblad*, havssalt ca 1,5 %. *KRAV-ekologisk ingrediens.
Näringsvärden, per 100g:
Energi 134 kJ / 32 kcal, Kolhydrater 5,7 g, varav sockerarter 0,1 g, Fett 0,6 g, varav mättat fett 0,1 g, Protein 0,9 g, Salt 1,6 g
Rivna syrade morötter med mild smak av vitlök. Gott att blanda med crème fraiche till en kall sås. Passar perfekt till rökt fisk eller till en paj.
Ingredienser:Ingredienser: Morot*, vitlök**, havssalt ca 1,5 %. *KRAV-ekologisk ingrediens.
Näringsvärden, per 100g:
Energi 134 kJ / 32 kcal, Kolhydrater 5,7 g, varav sockerarter 0,1 g, Fett 0,6 g, varav mättat fett 0,1 g, Protein 0,9 g, Salt 1,6 g