Pannacotta med kanelbasilika och äpplekompott
Ingredienser
- 1pkt panacotta mix
- vispgräddetill mixen
- mjölktill mixen
- 20-30st kanelbasilikablad
Äppelkompott
- 0,5dl äppeljuicekoncentrerad
- 3,5dl vatten
- 1tsk kanelmalen
- 1tsk maizena
- 0,5dl strösocker
- 3st äpple (n)skalade och urkärnade i tärningar
- 1tsk smör
Dekoration
- kanelbasilika
- äpple (n)skivor
Portioner:
Instruktioner
- Koka pannacottan i kastrull enligt anvisningar på förpackningen. Lägg i kanelbasilikabladen. Nu får det inte koka!! Häll i över i formar eller glas. Ställ pannacottan i kylen ca 40 min.
- Rör samman alla ingredienser, utom smöret och äppletärningarna, till såsen i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning. Tillsätt äpplebitarna och smöret och låt såsen småkoka tills äpplena mjuknat, ca 15 minuter.
- Vid servering: Häll äpplekompotten över pannacottan. Dekorera med äpple och kanelbasilika.