Pannacotta med rabarberkompott

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Pannacotta med basilika
Rabarberkompott
Portioner:
Instruktioner
Pannacotta
  1. Lägg gelatinbladen i blöt.
  2. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull. Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 1-2 minuter.
  3. Ta av kastrullen från plattan. Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig. Ta bort vaniljstången. Lägg i basilikabladen. Häll i över i formar eller glas. Ställ pannacottan i kylen i minst 40 min.
Rabarberkompott
  1. Skala rabarbern och dela den i mindre bitar. Lägg bitarna i en kastrull med kanelstången. Häll i vattnet och tillsätt sockret. Värm försiktigt och låt blandningen småkoka tills rabarbern mjuknat. Det tar ca 5-10 minuter.
  2. Blanda potatismjölet med lite kallt vatten och rör ner i krämen, låt koka några minuter och ta av den från värmen.
  3. Vid servering: Häll rabarberkompotten över pannacottan. Dekorera ev.med rabarber och kanelbasilika.