Pannacotta med rabarberkompott
Ingredienser
Pannacotta med basilika
- 2st gelatinblad
- 5dl vispgrädde
- 0,5dl strösocker
- 1st vaniljstång
- 20-30blad basilikagärna kanelbasilika
Rabarberkompott
- 3st rabarberstjälkar
- 0,5dl vatten
- 1st kanelstång
- 0,5dl strösocker
- 1msk potatismjöl
Portioner:
Instruktioner
Pannacotta
- Lägg gelatinbladen i blöt.
- Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull. Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 1-2 minuter.
- Ta av kastrullen från plattan. Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig. Ta bort vaniljstången. Lägg i basilikabladen. Häll i över i formar eller glas. Ställ pannacottan i kylen i minst 40 min.
Rabarberkompott
- Skala rabarbern och dela den i mindre bitar. Lägg bitarna i en kastrull med kanelstången. Häll i vattnet och tillsätt sockret. Värm försiktigt och låt blandningen småkoka tills rabarbern mjuknat. Det tar ca 5-10 minuter.
- Blanda potatismjölet med lite kallt vatten och rör ner i krämen, låt koka några minuter och ta av den från värmen.
- Vid servering: Häll rabarberkompotten över pannacottan. Dekorera ev.med rabarber och kanelbasilika.