Chèvrefylld rund zucchini med tomatsås
Ingredienser
Fyllda zucchini
- 8st squashrunda, små
- 4msk Olivolja
- 2st schalottenlök (ar)
- 1klyfta vitlök (ar)
- 2msk oreganohackad, färsk
- 2msk timjanhackad, färsk
- 100g chévreost
- 2msk brödsmulorfärska, vitt bröd
Tomatsås
- 300g tomat (er)små, gärna olika färger
- 5msk balsamvinäger
- 1,5dl Olivolja
- 2klyftor vitlök (ar)
- 2msk basilikafärsk, strimlad
- salt
- peppar
Portioner: port
Instruktioner
Fyllda zucchini
- Skär av toppen på zucchinin/squashen, gröp ut köttet och spar skalen. Tärna köttet i små tärningar. Hacka schalottenlökarna och vitlöken.
- Värm hälften av oljan i en kastrull, tillsätt schalottenlök, vitlök och zucchinitärningar. Lägg på lock och låt sjuda i 5–8 minuter tills allt är mjukt.
- Rör i kryddorna och lägg över blandningen i en skål. Smula i getosten med brödsmulorna, salta och peppra. Blanda alltsammans ordentligt till en fast fyllning.
- Fyll varje zucchiniskal noga. Pensla dem med resterande olja och grilla under förvärmd grill eller i grillpanna på spisen i 12–15 minuter tills de är mjuka och fått lite färg. Vänd dem då och då.
Tomatsås
- Krossa vitlöken. Värm olivoljan på låg värme, tillsätt vitlöken och koka försiktigt tills den är mjuk, 5–8 minuter.
- Tärna tomaterna fint och tillsätt dem tillsammans med vinäger och basilika och låt det stå på svag värme i 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
- Lägg upp zucchinin på ett fat, häll över såsen och servera som det är eller med t.ex. ris.