Julstubbe med jordgubbar


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Mörk mousse
Vit mousse
Botten
Dekoration
Portioner:
Instruktioner
Mörk mousse
  1. Koka upp grädden och häll den över hackad mörk choklad i en glasskål. smält chokladen och täck över med plastfolie och kyl i kylskåp.
Vit mousse
  1. Koka upp halva grädden och häll den över den hackade chokladen och smält chokladen. Häll över resten av grädden och blanda. Täck med plastfolie och kyl.
Botten
  1. Vispa ihop ägg och socker poröst. Vispa ner bakpulver. Vispa ner mjöl försiktigt. Vispa ner mjölk eller grädde försiktigt. Bred ut på bakplåtspapper i långpanna. Baka i mitten, på 250 grader, 5-10 min. Passa kakan då den bränns snabbt.
  2. Ta ut kakan och stjälp upp den på ett annat papper och låt den svalna. Ta bort bakpappret och rulla ihop kakan med pappret i. Ta fram kakan och rulla ut den.
  3. Vispa den mörka och vita moussen. Bred på ett tunt lager med mörk mousse, och sen ett tjockare lager med vit mousse. Hacka jordgubbarna ( spara några till dekoration) i mindre bitar och sprid ut ett lager över moussen.
  4. Rulla ihop och ställ på ett fat. Bred resterande mörk mousse på och dekorera med jordgubbar och citronmeliss.