Julstubbe med jordgubbar
Ingredienser
Mörk mousse
- 2,5dl vispgrädde
- 125gram mörk choklad
Vit mousse
- 2,5dl vispgrädde
- 125gram vit choklad
Botten
- 2st ägg
- 0,75dl strösocker
- 1dl potatismjöl
- 1msk kakao
- 1tsk bakpulver
Dekoration
- 250gram jordgubbar
- citronmeliss
Portioner:
Instruktioner
Mörk mousse
- Koka upp grädden och häll den över hackad mörk choklad i en glasskål. smält chokladen och täck över med plastfolie och kyl i kylskåp.
Vit mousse
- Koka upp halva grädden och häll den över den hackade chokladen och smält chokladen. Häll över resten av grädden och blanda. Täck med plastfolie och kyl.
Botten
- Vispa ihop ägg och socker poröst. Vispa ner bakpulver. Vispa ner mjöl försiktigt. Vispa ner mjölk eller grädde försiktigt. Bred ut på bakplåtspapper i långpanna. Baka i mitten, på 250 grader, 5-10 min. Passa kakan då den bränns snabbt.
- Ta ut kakan och stjälp upp den på ett annat papper och låt den svalna. Ta bort bakpappret och rulla ihop kakan med pappret i. Ta fram kakan och rulla ut den.
- Vispa den mörka och vita moussen. Bred på ett tunt lager med mörk mousse, och sen ett tjockare lager med vit mousse. Hacka jordgubbarna ( spara några till dekoration) i mindre bitar och sprid ut ett lager över moussen.
- Rulla ihop och ställ på ett fat. Bred resterande mörk mousse på och dekorera med jordgubbar och citronmeliss.