Amerikansk pumpapaj
Ingredienser
Pajdeg
- 3dl vetemjöl
- 2msk socker
- 125g smör
- 1st äggula (or)
Fyllning
- 4dl pumpa (or)skalad, urkärnad och grovhackad
- 2st ägg
- 2dl strösocker
- 1tsk kanel
- 1tsk ingefäramalen
- 1krm salt
- 2msk vetemjöl
- 2dl vispgrädde
Portioner: port.
Instruktioner
- Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en ugnssäker form, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 min.
- Sätt ugnen på 200°. Koka pumpan i lättsaltat vatten 5-8 min. Häll av vattnet i en sil, pumpan ska vara väl avrunnen. Mixa pumpan till puré och låt den svalna något. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda ner resten av ingredienserna till fyllningen och häll i pajformen. För detta får du räkna med ytterligare ett par dl vispgrädde.
- Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min. Låt pajen kallna på galler.
- Vispad grädde eller glass är gott till.