Ugnsbakad gorgonzolafylld pumpa

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Portioner: port
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Dela pumporna på mitten så du får två halvor. Gröp ur kärnorna. Pensla med olja och salta & peppra.
  3. Baka i ugnen ca 30 minuter eller tills pumporna känns lite mjuka. Ta ut och låt svalna något.
  4. Gröp ut det mesta av pumpaköttet men låt det vara kvar i pumpaskalet. Smula ner gorgonzola och valnötter och blanda lätt.
  5. Höj temperaturen till 200 grader. Gratinera pumporna i ugnen tills osten smält och blivit gyllenbrun, ca 15 min. Servera direkt.

 

gorgonzolafylld-pumpa-bredpumpa-chameleon

Chamäleon

Chamäleon, eller Kameleon, går även under namnen Carnival, Celebration och Gorgonzolapumpa. Pumpan är ca 15 cm i diameter, tillplattat rund med djupa skåror. Den har ett färgrikt, hårt skal med gult, krämigt, något mjöligt, fruktkött. Smaken är sötaktig. Det hårda skalet går inte att äta.

Namnet Gorgonzola fick den efter ett recepttips i en butik där pumpan, ugnsbakades,gröptes ut, fylldes med gorgonzolaost och till sist ugnsbakades tills osten smälte.

En läcker pumpa att fylla och gratinera eller servera soppa ur.