Pumpapaj med rom
        Ingredienser    
                
        Pajdeg    
                - 3dl vetemjöl
 - 2msk socker
 - 125g smör
 - 1st äggula (or)
 
        Fyllning    
                - 4dl pumpa (or)skalad, urkärnad och grovhackad
 - 2st ägg
 - 2dl strösocker
 - 1tsk kanel
 - 1tsk ingefäramalen
 - 1krm salt
 - 2msk vetemjöl
 - 2dl vispgrädde
 - 2msk mörk rom
 
        
    Portioner: port.
    
                
        Instruktioner    
                - Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en ugnssäker form, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 min.
 - Sätt ugnen på 200°. Koka pumpan i lättsaltat vatten 5-8 min. Häll av vattnet i en sil, pumpan ska vara väl avrunnen. Mixa pumpan till puré och låt den svalna något. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda ner resten av ingredienserna till fyllningen och häll i pajformen. För detta får du räkna med ytterligare ett par dl vispgrädde.
 - Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min. Låt pajen kallna på galler.
 - Vispad grädde eller glass är gott till.
 


    
	
	
	
	
	
	
	
	
