Kaktusfikon med chèvre och kaktusfikonsirap


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Kaktusfikonens söta smak är jättegod till chèvre. Då frukterna nästan helt saknar syra har vi tillsatt lite citron i sirapen. Detta tar fram smakerna ännu bättre!
Ingredienser
Kaktusfikonsirap
Portioner: portioner
Instruktioner
Katusfikonsirap
  1. Skala kaktusfikonen så här (använd gärna handskar eller stick en gaffel i dem då de har små taggar på skalet): Skär av topp och botten av frukten, skär ett snitt genom skalet längs med frukten och drag sedan av det.
  2. Mosa kaktusfikonen för hand. Pressa dem genom en sil för att få bort kärnorna.
  3. Lägg i en kastrull med socker och citronsaft och koka ca 10 minuter. Ringla över salladen.
Sallad
  1. Skala kaktusfikonen enligt ovan. Skär i skivor. Skär chèvren i skivor. Lägg upp sallad på ett fat och varva skivor av katusfikon och chèvre ovanpå.
  2. Rosta pinjenötterna i en stekpanna. Strö nötterna på salladen och ringla sirapen över allt.

sallad-m-kaktusfikon-chevre-o-kaktusfikonsirap-bred