Kaktusfikon med chèvre och kaktusfikonsirap
Ingredienser
Sallad
- 4st kaktusfikon
- 180g chevré
- Baby leaf sallad
- Pinjenötter
Kaktusfikonsirap
- 6st kaktusfikon
- 2dl socker
- 2msk vatten
- 0,5st citron (er)saften
Portioner: portioner
Instruktioner
Katusfikonsirap
- Skala kaktusfikonen så här (använd gärna handskar eller stick en gaffel i dem då de har små taggar på skalet): Skär av topp och botten av frukten, skär ett snitt genom skalet längs med frukten och drag sedan av det.
- Mosa kaktusfikonen för hand. Pressa dem genom en sil för att få bort kärnorna.
- Lägg i en kastrull med socker och citronsaft och koka ca 10 minuter. Ringla över salladen.
Sallad
- Skala kaktusfikonen enligt ovan. Skär i skivor. Skär chèvren i skivor. Lägg upp sallad på ett fat och varva skivor av katusfikon och chèvre ovanpå.
- Rosta pinjenötterna i en stekpanna. Strö nötterna på salladen och ringla sirapen över allt.