Krispig, het blomkål
Ingredienser
Panerad blomkål
- 1huvud blomkål färsk
- 2,5dl mjöl
- 2dl vatten
- 0,5tsk svartpeppar
- 0,5tsk cayennepeppar
- 0,5tsk salt
- 4dl pankoeller ströbröd
Asiatisk dippsås
- 1dl soja
- 0,5dl rapsolja
- 2msk honung
- 1klyfta vitlök (ar)pressad
- 0,5st chilifrukt (er)hackad
- 1dl korianderfärsk, hackad
Portioner: port.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°. Plocka blomkålen i mindre buketter. Blanda mjölet med vatten, vitlök och de torra kryddorna till en jämn smet. Späd ev med mer vätska.
- Vänd runt några buketter i taget i smeten, låt rinna av något och rulla sedan i pankon/ströbrödet.
- Lägg blomkålsbuketterna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 30-40 min tills de ser krispiga ut, vänd några gånger och ha koll på dem så de inte bränner vid.
- Under tiden blomkålen rostas så blandar du ihop ingredienserna till dippsåsen. Servera den rostade blomkålen med dippsåsen.