Rödkål

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Tips: Om du sätter några droppar vinäger till den färdigkokta rödkålen behåller den sin fina röda färg.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Ansa och skölj kålen. Dela huvudet i fyra klyftor och skär bort stocken. Skär kålen i fina tunna strimlor. Klyv och skiva löken tunt. Skala och skiva äpplena. Smält matfettet i en rymlig gryta, lägg i kålen och löken och låt det fräsa några minuter under omrörning.
  2. Tillsätt äpplena, rödvin, skinkspad, vinäger, socker, salt och peppar. Låt allt sakta koka under lock i 1-1 1/2 timme. Rör i grytan då och då så att kålen inte bränns vid. Späd med lite skinkspad eller rödvin om det behövs.