Rostade rotfrukter med Black Garlic pesto

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Pesto
Portioner: personer
Instruktioner
Rostade rotsaker:
  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Tvätta morötterna och betorna. Skär betorna i klyftor. Lägg dem på en plåt och häll över olivolja. Salta. Toppa med lite timjan. Rosta i ugnen i ca 10 minuter.
Pesto:
  1. Rosta mandelspånen i en torr stekpanna.
  2. Lägg alla ingredienser till peston i en mixer och mixa till en slät kräm. Lägg primörerna på en tallrik och häll över peston. Servera.

Black Garlic - fermenterad vitlök

Egentligen är Black Garlic helt vanlig vitlök utan alla de klassiska vitlöksdragen. Den dåliga andedräkten, den lätt stickande doften och något fräna smaken saknas helt hos delikatessen. Däremot tar Black Garlic absolut inte ut den vanliga vitlöken på något sätt, inte heller kan den ersätta vitlöken som ingrediens. Vitlök och Black Garlic är två helt olika smaker och ingredienser, helt oberoende av varandra.

Black Garlic är helt naturlig. Det finns inga tillsatser och inga konserveringsmedel. I själva verket är det bara en ingrediens: vitlök. Denna åldras, i en månad, i en särskild jäsningsprocess under hög värme, där den utvecklar sin mörkare färg, mjukare konsistens och sötare smak. Otroligt vad en månad kan göra. Man kan jämföra den med ett gammalt årgångsvin....

Smaken är söt och kryddig med undertoner av vitlök. Den har ett mjukt, nästan geléliknande kött med en "smälter- i-din-mun" konsistens. Påminner om en mjuk torkad frukt.